Golf

Golf heeft geen lange traditie in Kroatie, maar de sport groeit, net als in de rest van de wereld, enorm aan populariteit. Momenteel zijn er in het hele land slechts twee banen: Dolina Kardinala, een 18 holes baan vlakbij Karlovac en een 9 holes baan op het eiland Brijuni, vlakbij Pula. Golf heeft geen lange traditie in Kroatië, maar de belangstelling voor de sport is groeiende, en er zijn in het land nu twee banen. Dolina Kardinala, vlak bij Karlovac, is een 18-hole-baan, en er is een 9-hole-baan op het eiland Brijuni, bij Pula. Als u op één van deze banen wilt spelen, kan men u vragen naar een lidmaatschapskaart van de golffederatie uit uw eigen land, die ook uw handicap vermeldt.

Dolina Kardinala Golf & Country club | De Dolina Kardinala Golf & Country Club is de enige 18-hole-baan van Kroatië. De golfbaan werd geopend in 1998 in Krasic, zo'n 35 kilometer van Zagreb. De golfbaan ligt in de omgeving van de geboorteplaats van kardinaal Stepanic, Dolina Kardinala betekent dan ook 'Vallei van de Kardinalen'. Het licht in een prachtige en ongerepte omgeving, omzoomd door eeuwenoude bossen. Na de onafhankelijkheid van Kroatië in 1995 sloegen Matej Majic en zijn twee zakenpartners da handen ineen om de eerste en enige 18-hole-baan van de grond te krijgen. Zij kochten 75 hectare land in kleine percelen van verschillende eigenaren. Nu omvat de baan een 18-hole-baan, een 9-hole par 3 baan, een 270 meter lange driving range, een chipping green en twee oefen greens om te putten. Het schitterende clubhuis is gevestigd in een historisch gebouw.

Adres:
Mirkopolju
Krasic
Tel: +385 (47) 731 100
Fax: +385 (47) 731 747
E-mail: mm@croatia-golf.hr

Pula golf club | Vlakbij Pula vormen de Brijuni eilanden een zeven kilometer lange ketting op de zuidpunt van het Istrisch schiereiland. De archipel, die beter bekendstaat onder haar Italiaanse naam Brioni, wordt gevormd door twee grote en 11 kleine onbewoonde eilanden. In 1983 is de archipel tot Nationaal Park benoemd. Veli Brioni is het grootste eiland en hier vindt u een 9-hole-golfbaan. De bouw van de golfbaan gaat terug tot de jaren '20 van de vorige eeuw. In de jaren '30 werd de golfbaan uitgebreid naar 18 holes. Maar tijdens het communistische regime was er weinig interesse voor de sport. Vandaag de dag is de 9-hole-baan volledig opgeknapt en ligt langs de schitterende Adriatische kust tussen weelderige begroeiing en bomen.

Adres:
Ciscuttijeva
652100 Pula
Tel: +385 (52) 376 300
Fax: +385 (52) 376 301
E-mail: golfclub@gradpula.com