Evenementen

Evenementen in Kroatie

De evenementen in Kroatië kunt u onder verdelen. De festivals aan het strand spelen een belangrijke rol bij de muziekevenementen. Dat is een beetje logisch met zoveel kustlijn en stranden. Enkele voorbeelden van festivals aan de kust zijn; Spring Break Festival bij Novalja, een beachparty met sport muziek en Dj’s. Kies voor Verse Island Festival op eiland Pag of Electric Elephant door Tisno aan de Kroatische kust. Voor 2013 is een festival op Hvar, een ideologisch strandfestival. Het OHM festival biedt op Hvar een week lang feesten onder begeleiding van Dj’s. Controleer internet voor de juiste datum en plaats van het evenement wat u aanspreekt. Er zijn jaarlijks terugkerende evenementen maar ook eenmalige muziekfestival tijdens een gezellige strandvakantie in Kroatië.

Ontdek de Kroatische, folkloristische evenementen

Tijdens een bezoek aan een van de evenementen in Kroatië kunt u kennis maken met de tradities en folklore van Kroatië. In elke streek vindt u wel een folkloristische zang- en dansdag. In Zagreb vindt u het jaarlijkse volksdansfestival met traditionele kleding en muziek van de regio in juli, vier dagen lang. In Rovinj worden folkloristische tradities in ere gehouden tijdens de Vissersfeesten compleet met traditionele visgerechten en muziek en dans. De grootste traditionele markt vindt u in St Bartol, de grootste van Istrië. Andere voorbeelden zijn de feestdag van St Anton, wijnfeesten vol volksvermaak en folklore of de nacht van Bale, met volksdansen in traditionele kostuums. Feestdag St Marije op 21 november is een feest met tradities, sport en lokale gerechten.

Plan uw Kroatische vakantie rond een gezellig evenement

Elk jaar is de agenda met evenementen in Kroatië rijker gevuld. Naast de jaarlijks terugkerende festivals komen er ook nieuwe bij. Een stedentrip in combinatie met een evenement is een prachtige combinatie. Artexchange is een populaire Istrische kunstbeurs waar kunst, ontmoeting en respect voor kunst- en levensstijl een belangrijke rol spelen. Deze worden in Rovinj georganiseerd. Andere voorbeelden van evenementen is de Olympische Zeilweek in Split met een week lang zeilwedstrijden en tentoonstellingen. Bij Kanfafar kunt u de tijdens de feestdag van St Jakob kennis maken met de Istrische muziek met traditionele instrumenten onder het genot van talrijke traditionele gerechten. Vergeet ook de wijnfeesten niet. Houdt de evenementen kalender in de gaten als leuke aanvulling op uw vakantie.