Autoreizen

Kroatië is vanuit Nederland en België zeer goed met de auto te bereiken. Via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië kan men binnen een tijdsbestek van 12-16 uur Kroatië bereiken.
Voor toegang tot Kroatië zijn een rij- en een kentekenbewijs nodig en een bewijs dat het voertuig verzekerd is, bijvoorbeeld een groene kaart.

Maximumsnelheid | In Kroatië gelden de volgende maximumsnelheden:
in de bebouwde kom 50 km/h
buiten de bebouwde kom 90 km/h
op autowegen die uitsluitend zijn bestemd voor voertuigen 110 km/h
op auto(snel)wegen 130 km/h
motorvoertuigen met caravan 80 km/h
bussen met of zonder lichte aanhangwagen 80 km/h

Voorts wordt er uitdrukkelijk op gewezen dat bij een nat wegdek u de snelheid van het voertuig dient te verminderen en aan te passen aan de verkeerssituatie. Tevens raden we aan ook overdag met de koplampen aan te rijden.

Mobiele telefoon | Het als chauffeur gebruiken van een mobiele telefoon tijdens de autorit is net als in overige Europese landen verboden.

Alcohol en verkeer | Het Toegestaan promillage alcohol in het bloed bedraagt 0,0 pro mille. Men mag dus geen druppel drinken als men daarna nog gaat rijden.

Tolwegen | Kroatie kent net als Frankrijk enkele tolwegen, Klik hier voor een overzicht van alle totarieven.

Kroatische ANWB | Voor meer informatie over vervoer per auto kunt het beste kijken op de site van de Kroatische ANWB: HAK

Autohuur

Kroatie is zo schitterend dat er heel heel veel valt te zien en te ontdekken. Een prachtige natuur, een schitterende adriatische zee, een mooi binnenland en prachtige steden. In Kroatie kan men met een auto het land op een comfortabele en makkelijke manier ontdekken. Door middel van het huren van een auto kunt u oo uw eigen manier geheel Kroatie ontdekken. U zult er geen spijt van krijgen.

Benzine prijzen

De Kroatische benzine prijzen zijn als volgt:
Vanaf 1 juli 2012 gelden de volgende brandstofprijzen:
- Eurosuper 95 : 9,99 Kuna
- Lpg : 5,09 Kuna
- Diesel: 9,36 Kuna