Zeilreizen

Boot

Veel Kroatische kustplaatsen, ook op de bevolkte eilanden, worden verbonden met elkaar door ferry en veerdiensten. Ook vanuit de oostkust van Italië gaan veel veerdiensten direct naar Kroatië. Gedurende de zomer wordt de frequentie van alle overtochten aanzienlijk opgeschroefd. Het zomerseizoen loopt van 31 Mei tot en met 28 September.

Cruises

Geen enkele kust in Europa is zo afwisselend als de kvarner baai en de Dalmatische kust met haar honderden eilanden. Het landschap verandert met iedere afgelegde mijl: kleine strandjes, grillige rotskusten, verlaten baaien, een steeds anders kleurende zee, dennebossen, lavendelvelden en wijnheuvels trekken langzaam aan uw oog voorbij. Een cuise is een van de meest ontspannende manieren om de kust van Kroatie te ontdekken.
Iedere dag vaart u naar een andere haven. 's Morgens na het ontbijt gaan de trossen los en zet het schip koers naar open zee en kunt u genieten van de heerlijke zon en van het schitterende panorama om u heen. Meestal wordt er op de motor gevaren, maar als de wind gunstig is en de passagiers het leuk vinden wordt het zeil gehesen.
Een cruise is een echte aanrader als in naar Kroatie gaat.